יום שבת, 12 בנובמבר 2016

דפי אורז ממולאים בעדשים אדומות וירקות






אני צריכה לצבוט את עצמי כדי להאמין שזה אכן פרי יצירתה. הבת שלי שעד לפני שנה סרבה להיכנס למטבח כי אמא מכינה הכל, עושה זאת לאחרונה שוב ושוב עד שהפכה להיות יצירתית גם במטבח. 
מי שחיה ונושמת עיצוב גרפי, עיצוב אופנה ועיצוב פנים, הכניסה את עצמה למה שנראה לה מאוס ומיותר- המטבח. יצירתיות בתחום הבישול היו מושא לבזבוז זמן עבורה אלא שהמציאות הכתיבה לה סדר חיים חדש דרכו למדה שאפשר להינות גם ביצירה מסוד קולינרי ומידי שבוע היא מאלתרת מנות מעניינות, מאוזנות וטעימות.

השבוע שלחה לי בתחושת סיפוק גדולה את תצלומי היצירה האחרונה שהגישה כחלק מארוחת הצהרים שערכה לשניהם. דפי אורז ממולאים בעדשים אדומות וירקות. (לפי הבנתי בעלה הפך להיות הסו-שף ומבצע הוראות ברצון רב...)













מעולם לא השתמשתי בדפי אורז. ברור לי שטעמם נפלא והם קלים להכנה עם כל מילוי שנבחר ויש לטפל בהם בדומה להכנת עלי כרוב ממולאים שהעלתי כאן לאחרונה. את מילוי דפי האורז ניתן לשנות בהתאם לתפריט שאתם מכינים. 












דפי אורז ממולאים בעדשים אדומות וירקות

המרכיבים:
10 דפי אורז

המלית
500 גרם עדשים אדומות מבושלות מסוננות היטב
פטריות
נבטים
פלפלים אדום, צהוב וירוק
בצל ירוק
3 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס










ההכנה:
את דפי אורז שיש להכין בהתאם להוראות היצרן - דקה בתוך קערת מים קרים ולסנן. 

1. לבשל את העדשים.עדיף בציר עוף או במים עם מלח ותבלינים ולסנן היטב.
2. להקפיץ את כל הירקות במחבט רחבה עם מעט מאוד שמן.
3. לאחד את שתי התערובות ולהוסיף פלפל שחור ומעט מלח 
4. למלא את דפי האורז הקרים בכמות נדיבה של מלית 
5. לחמם פלנצ'ה או מחבט פסים עם מעט שמן או ספריי שמן ולצרוב את דפי האורז הממולאים משני הצדדים ליצירת קליפה קראנצ'ית. אפשר להגיש עם כל רוטב שאתם אוהבים. 
















ריקי ברוך

אין תגובות:

פרסום תגובה