יום ראשון, 25 בדצמבר 2016

עוגת תפוחי עץ חמה






בתוך שפע הלביבות, הצ'ורוס, הסופגניות והספינג'ס המככבים בימים אלו לרגל חג החנוכה, בחרתי להגיש השבת עוגת תפוחים חמה עם גלידה. כזו שתמיס את הגלידה ותיצור חוויה מושלמת לצד חליטת תה בזמן הדלקת הנרות.











הבצק
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח כוסמין
כפית אבקת אפיה
חצי כוס אבקת סוכר
ביצה
100 גרם חמאה
רבע כוס מיץ מתפוז טרי
ללוש לבצק גמיש ולקרר לפחות 3 שעות


המלית
5-6 תפוחים ירוקים בגודל בינוני חתוכים לפרוסות
3 כפות סוכר דמררה
כף מים
לבשל במחבת רחבה. 
לכסות שיגיר נוזלים ואז לפתוח ולבשל על אש גדולה לריכוך חלקי.



במחבת



שכבת ביניים
ריבת דובדבנים חמוצים או כל ריבה
חופן אגוזי מלך קצוצים גס.




הריבה מעל לבצק האפוי

מלית התפוחים על גבי הריבה

אגוזי המלך מעל שכבת התפוחים

בדרך לתנור





הכנת העוגה
לרדד שני שליש מכמות הבצק ולשטח בתבנית עגולה קוטר 24 
לחורר מעט ולאפות עד הזהבה
להוציא מהתנור למרוח שכבת ריבה 
מעל לריבה לפזר את כל מלית תפוחי העץ
לפזר מעל את אגוזי המלך הגרוסים
במגרדת עבה לגרר מעל את יתרת הבצק שנותרה
לאפות עד השחמה
להוציא לצנן מעט ולהגיש עם גלידה







 
 





 חג שמח












ריקי ברוך



















אין תגובות:

פרסום תגובה