יום רביעי, 28 בדצמבר 2016

עוגת הפיתולים של יניב עם מלא שוקולד





שעה אחרי שנחתו לפנות בקר חיכה לבני וכלתי (בלי קשר לעובדה שהשעה רק רבע לשש בבקר) שולחן עמוס מטעמים חמים שהכנתי באהבה במרוצת אותה שעה מאז שהצג על גבי מסך הנחיתות בנתב"ג התריע - "בנחיתה". 

כשסיימו ללקק את ההצבעות בהנאה והם כבר בדרכם להתקלח ולישון, בקשתי שלא יגזימו עם השינה כי בערב מתכנסים שוב עם אחותו ובעלה להדלקת נרות ולביבות ושאני מתכוונת להכין את עוגת הפיתולים במקום סופגניות. 
" תמלאי אותה בהמון שוקולד ואל תתקמצני עלינו"! בקש תוך כדי פיזור הכביסה בכל החדר מסביב....


אז כמובן שלא חסכתי בשוקולד.....





המרכיבים לבצק
500 גרם קמח לבן
כף שמרים יבשים
כוס מים פושרים
200 גרם חמאה רכה
שליש כוס סוכר
2 ביצים
ללוש הכל במקסר לפחות 5 דקות. לרסס ספריי שמן ולכסות להתפחה.

המילוי
צנצנת שוקולד נוטלה או כל שוקולד למריחה מסוג אחר, אפשר גם קרם לוטוס.

סירופ לציפוי
רבע כוס מים
כמה טיפות לימון
רבע כוס סוכר. לחמם הכל יחד ולשפוך על העוגה החמה. 











ההכנה
לאחר שהבצק הכפיל נפחו לחלק לשני כדורים או שלושה.
לרדד לעלה ולמרוח כמות נדיבה של ממרח שוקולד
לגלגל ולחזור על הפעולה עם החלק השני ואז לקלוע צמה.

לשמן תבנית אפייה מלבנית או עגולה בספריי שמן ולהשאיר בכיסוי מגבת להתפחה נוספת
לחמם תנור על 200 מעלות
לאפות 180 מעלות עד הזהבה
להוציא ולשפוך את הסירופ מעל. 
להחזיר לתנור לעוד מספר דקות על 160 מעלות
להגיש ולחגוג









חג שמח








ריקי ברוך






אין תגובות:

פרסום תגובה