יום רביעי, 27 בספטמבר 2017

מניפת תפוחי אדמה בעשבי תיבול






בכל מה שקשור לתפריט - גיוון הוא שם המשחק. 

תכיפות ארוחות החג בחודש תשרי מאלצת אותנו ל"המציא את עצמנו מחדש" ולגוון במנות האהובות כדי שהסועדים לא ירגישו שהם מתיישבים לארוחה אחת מתמשכת עם הפסקות של מספר שעות וימים בין לבין.

מאוד אוהבים אצלנו תופחי אדמה בנור ותמיד קל ליצור מהם משהו קצת שונה רק במשחקים של צבעים בזכות עשבי התיבול והתבלינים שיתווסוו בתהליך האפיה

את מניפות תפוחי האדמה האלו לא הכנתי כבר זמן רב
השבת החלטתי שזה הזמן ולצד עוף בעגבניות בתנור, הכנתי מגש מניפת תפוחי אדמה בעשבי תיבול, שנחטף עד האחרון.








המרכיבים
10-11 תפוחי אדמה 
מלח אטלנטי
עשבי תיבול במטחנה
כורכום
פפריקה מתוקה
גריל עוף
3 שיני שום קצוצות כס
שמן זית 
פלפל גרוס






ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה ופורסים כל תפוח עד לעומק שני שליש כך שנשאר תפוח אחד פרוס כמניפה  
מעבירים את כל תפוחי האדמה לתבנית פיירקס.
מזליפים מעל מעט שמן זית 
מפזרים את כל התבלינים ועשבי התיבול הרשומים מעל

מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה ורבע על חום גבוה
מסירים את רדיד האלומיניום ומשאירים בתנור לעוד 10 דקות של השחמה
אפשר לטפטף מעט שמן זית לפני ההשחמה זה מוסיף ברק, צבע וקריספיות.
מגישים מיד וחוגגים.














ריקי ברוך




אין תגובות:

פרסום תגובה