יום רביעי, 25 באוקטובר 2017

עוגת זברה משגעת ללא גלוטן







דברים טובים באמת נולדים מאהבה.
תחשבו למשל על הילדים שלכם...


כאשר גילתה כותבת הספר רות טרכטמן כי שלושה מילדיה חולי צליאק, ברור היה לה שהיא נדרשת לתת להם מענה תזונתי ראוי בתפריט היום יומי.
המטרה שניצבה בפניה היתה לאפשר להם לשמור על שגרת כלכלה "נורמלית" מבלי שיאלצו לויתורים מרחיקי לכת שיחסכו מהם טעמים ו/או יסבו להם תחושת שונות מול החברה הסובבת אותם.

כמי שמכירה זה מקרוב את מגבלת הרגישות לגלוטן, אני יכולה להצטרף גם לתחושה שעמדה בפני רות בכל שקשור להיערכות המיוחדת הנדרשת בעת יציאה מהבית. 
הכל פתאום הופך מסורבל ומתסכל. 



  אפיתי בהתאם למתכון בעמוד 124 בספר" ללא גלוטן"





כשנפלה ההחלטה יצאה רות למסע יצירתי של חיפוש פתרונות ואינספור גילויים. 
על מנת להגיע לתוצאות מיטביות עבר כל אחד מהמתכונים מסלול ארוך של ניסוי וטעייה 
במטרה להגיע הכי קרוב לטעמם של מוצרי מדף ומאכלים רגילים באמצעות חלופות גלוטן
במתכונים המובאים בספר "טעים ללא גלוטן" שלבה רות סוגי קמחים שונים אותם ניתן להשיג היום ברשתות השיווק.
לאורך שניםבתהליך ארוך ומרתק של חקירה ובדיקת הנושאהלך והצטבר בידי רות מאגר מתכונים ללא גלוטן
מה שהחל כבלוג מקוון הופך כעת לספר מתכונים שנולד מאהבה.






הספר "טעים ללא גלוטן" פותח בהסבר מפורט על סוגי הקמחים, מציע תחליפי חלבון, משווה משקלים ומידות 
ומצייד את כולנו בטיפים שאינם קשורים בהכרח למזון נטול גלוטן.  
פרקי הספר נוגעים בכל אחד מנושאים הבאים: לחמים, בצקים, מאפים ונשנושים, עוגיות, עוגות וחגים. 
לחץ לעיון וקריאה בספר. 


הדבר הראשון בקשה בתי שאכין למענה מתוך הספר היתה עוגת הזברה שהמתכון לה מובא בעמוד 124 בספר. 
הגעגועים לעוגה נימוחה במראה משובב לב הכניסה אותי למטבח והתוצאה עם המתכון כאן לפניכם. 












👈הצטרפו לעמוד הפייסבוק של הספר "טעים ללא גלוטן"
👈לרכישה ישירה של הספר לחץ כאן










ריקי ברוך





2 comments:

  1. ערב טוב, האם הקמח לעוגות אינו מכיל גלוטן?
    אודה לתשובתך

    השבמחק
  2. יש מבחר קמחים ללא גלוטן. אני משתמשת בקמח קוקוס.

    השבמחק