יום רביעי, 4 באוקטובר 2017

ירוק-כתום-לבן-הסלט שלא תפסיקו לאכול







אני שייכת לאנשי הסלט. כאלו שכל שילוב שלהם מסקרן אותי לטעום.
סלט מבחינתי, יכל להחליף ארוחה שלמה. תמיד אעדיף אותו על מנה כבדה ואשמח לאכול ממנו עוד ועוד.

את סלט הירקות הזה הכרתי לראשונה כשבן אחי מתן, הכין לאחת מארוחות השבט שלנו במושב.
מאז כבר שבתי והכנתי לבני הבית שאהבו אותו לא פחות ממני.






במידה שחסרה לכם מנה מרהיבה, אתם אוהבי סלטים מיוחדים ושוחרי בריאות,
הסלט הזה ישמח אתכם גם בארוחת צהרים או ערב לצד מנת חזה עשוי על הפלנצ'ה ועם כל תוספת פחמימה שאתם בוחרים.

סוד טעמו של הסלט טמון במרכיביו הטריים. 



המרכיבים
יחידת סלרי עלים בהיר טרי
שקית צנוניות טריה (300 גרם)
6-8 יחידות בצל ירוק טרי שטוף
4 גזרים קלופים
100 גרם פקאן שבור
מיץ מלימון שלם טרי
שמן זית
מלח


ההכנה
שוטפים היטב את עלי הסלרי וקוצצים דק. משתמשים גם חלק מהעלים הם משבחים את הטעם.
שוטפים את הצנוניות חוצים אותן ופורסים לפרוסות בצורת חצי סהר. (ראו תמונה)
קולפים את הגזרים. חוצים כל יחידה לאורכה ופורסים לפרוסות דקות
קוצצים את הבצל הירוק לטבעות, משתמשים בעיקר בעלים הירוקים 
מוסיפים את חצאי הפקאנים
מוסיפים מלח, לימון טרי ושמן זית מערבבים  הכל
מגישים אחרי שעה
מבקשים עוד! 





חג שמח









ריקי ברוך 




אין תגובות:

פרסום תגובה