יום רביעי, 25 באוקטובר 2017

ממליצה לעשות את כל הדרך לגליל כדי לשבת ב- rai מסעדה פלסטנית-בלקנית ויקב.





בצהרי שבת סתווית עשינו את דרכנו אל כפר ראמה שבגליל העליון, בכביש העולה למסעדת rai מרחק דקות נסיעה מהעיר כרמיאל, 
עד שנגלה לעינינו מתחם רחב ידיים טובל בירק ומוקף כרמי זיתים כיאה למסורת וההיסטוריה המקומית.  

באביב 2017 פתחה מסעדתrai  את שעריה וכבר נישא שמה אל מעבר לגבולות הגליל הודות לאוכל המשובח, היין מהיקב והמזקקה המקומית,
המבחר המיוחד, הטעם והאירוח הבלתי נשכח.

תוכלו לשבת בחוץ, מתחת לעץ החרוב או בחלל הרחב שבקומה העליונה של בית האבן.
Rai הצופה אל הנוף הגלילי מציעה לסועדים אוכל בסגנון פלסטיני-בלקני באווירה אותנטית שקטה לצלילי מוזיקה מעורבת המשלבת מזרח ומערב. 
על המטבח אמון השף מוראד שיבן המפליא במנות ובאירוח אישי.



  
        סלט שופסקה



תפריט המסעדה מתאים לכל סועד ולכל גיל. מבחר סלטים בתוספת ירק ועשבי תיבול שנקטפו דקות קודם לכן בגינת המסעדה, מנות עיקריות, פוחארה שהם סוגי מאפה מיוחד שלא פגשתי בעבר- גבינות, עגל, עוף ונוספים, מנות ביניים, מנות ילדים, אלכוהול מקומי וקינוחים.








בזו אחר זו הגיעו מנות הפתיחה לשולחן. הלחם הטרי שיכר בניחוחו וטעמו היה משובח
אין ספק שמנות הביניים והסלטים הם ארוחה משביעה וטעימה בפני עצמה כי כשהגענו לעיקריות,
כבר היינו מדושנים מעונג והנאה.

אני סוגדת שנים לסלט התבולה של אמא, אבל התבולה שאכלנו ב rai היה מדויק בטעמו ואהבתי אותו מאד.  סלט הריחן שחיבר מיקס עלים, עגבניות שרי, עגבניות מיובשות, בצל בתוספת שקדים וחמוציות חיבר את המיקס הרענן עם קוביות הברינזה והניב  מנעד טעמים שלא הכרתי. (ואני לא מחובבי הבצל...)
תהליך הכנתם של הקישואים בטיגון ואפיה עם מרבד היוגורט, הפכו למנה חגיגית משובחת ולא רק בגלל שאני אוהבת קישואים בכל טעם וצורה. 





  
 סלט ריחן
 תבולה
 קישואים ביוגורט

חם ומושלם!

 פוחארה
רודופסקה
  
 שולבטו-בורגול וירקות
 עלי גפן ממולאים 





האוכל בrai היה חם, טרי ומושובח. מנות הבשר היו עשויות במידה הנכונה לטעמו של כל אחד מהסועדים בשולחן שלנו. המנות נדיבות, מתובלות במידה ובתוספת טבעות בצל וברוקולי נימוח.





 אנטירקוט

 צ'ימיצ'ורי
מנה צימחונית

 קרם נפוליאון
 קרם בורלה
 "לילות בירות"




במהלך הסעודה המצויינת ולאחריה פגשנו את אדיב מבעלי המסעדה (שעדיין מחלק את שעותיו בין עבודתו כפזיותרפיסט בית החולים זיו לבין אהבתו למסורת, לאוכל ולמתחם הכולל יקב מסעדה ומרכז מבקרים) היקב מייצר יין מקומי משובח, ערק ייחודי ורקיה, שהוא משקה בולגרי לאומי. המקום כולו צופה לנוף משגע ומוצף באווירה הקסומה של הצפון והגליל ומרחביו המוריקים.





תסיסת הענבים ביקב המקומי

 תסיסת הענבים ביקב המקומי



 הכנת העארק



ראי - rai על שום מה?
על שמו של בנו בכורו של אדיב מבעלי המסעדה. 
בתרגום מבולגרית - גן עדן, בתרגום מערבית - דעה. 
ואתם, לכו אם זה להיכן שנח לכם.
אין ספק שקל היה לי לגבש דעה לאחר שסעדנו ב rai מה מאחר וזכינו לחויה קולינארית של גן עדן.

אז אם אתם בדרך לצפון או ממנו, אל תשכחו לעצור בכפר ראמה ולהתענג על סעודה משובחת, אוכל טרי, ומגוון, ברמה גבוהה ובמחיר השווה לכל נפש. 
ראי - rai מסעדה מצויינת ושרות מעולה.


👈כתובת864, ראמה, 30055
פתוח כל ימות השבוע מהצהרים עד חצות. טלפון054-745-3734














ריקי ברוך






אין תגובות:

פרסום תגובה