יום שבת, 30 בדצמבר 2017

רושטי-פשטידת תפוחי אדמה במחבת




שמתי לב שבתקופה האחרונה אני שבה ומכינה מיני תבשילים שהכנתי כאשר השניים שלי היו עוד קטנים. מעניין אם "עובר עלי משהו".
או שאני בפרץ נוסטלגיה ושורשיות בשל נסיבות החיים.
את מנת הרושטי הזו הייתי מכינה לארוחות ערב חורפיות ומוסיפה סלט ירקות גדול
מה שהפך את הארוחה לחגיגה מהנה ומשביעה 
ואת היחד שלנו לשמח ומשפחתי בו זמנית. 



כדי להכין רושטי מוצלח יש "לקחת את הזמן" ולטגן על אש נמוכה במחבת רחבה.
המתח הגדול חוזר אצלי תמיד בשלב שצריך להפוך לצד השני ובתקווה שלא ידבק, שיצא שלם, 
שיצא זהוב, ושיהיה שלם.


המרכיבים:
8 תפוחי אדמה אדומים מגוררים (אפשר גם פחות)
2-3 בצלים ירוקים קצוצים
2 ביצים
2-3 כפות קמח תופח
3 שיני שום גדולות קצוצות דק
מלח/אבקת מרק
פלפל שחור גרוס
שמן זית לתחתית המחבת.














ההכנה
מגררים את תפוחי האדמה ומעמידים על מסננת למשך כמה דקות.
סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה רחבה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים ליצירת עיסה אחידה
מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן 
מכבים את האש ומעבירים את כל תכולת העיסה למחבת.
מעבירים לכיריים מטגנים2-1 דקות על להבה גבוהה ומיד מנמיכים. (לא לכסות)
מטגנים על להבה נמוכה לפחות חצי שעה, מנערים מעט את המחבת כדי לוודא שהרושטי לא דביק בתחתית.
מכבים את הלהבה, לוקחים את המחבת והופכים מעל לכיור לתוך צלחת רחבה. 
משיבים למחבת וממשיכים לטגן על אש נמוכה גם בצד השני.
מגישים וחוגגים. 















ריקי ברוך







אין תגובות:

פרסום תגובה