יום שני, 2 בדצמבר 2019

לביבות ירקות וסופגניות יוגורט בקמח כוסמין







בתקופה האחרונה אני שבה מחליפה רבים מחומרי הגלם אתם בישלתי ואפיתי לאורך שנים ובוחרת תחתם מוצרים שערכם התזונתי גבוה יותר. את שמני הקנולה מזמן כבר אינני קונה ובמקומם משתמשת בשמני חמניות ושמן אגוזי מלך. מקומו של שמן הזית עומד עדיין בראש סדר העדיפויות. בקמחים עלה קמח הכוסמין לדרגת מועדף וכמוהו קמחים איכותיים נוספים שאני מעדיפה על פני הקמח הלבן. 
לקראת ארוחת הערב ובלי קשר לחג חנוכה הקרב הכנתי לביבות ירקות עם סלט גדול והגשתי אותן חמות. 



 



לביבות ירקות
רכיבים

חצי כוס קמח כוסמין של "תבואות"
רבע כוס קמח רגיל
חצי כוס מים
1 כפית כמון
רבע כפית פפריקה
רבע כפית אבקת שום
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
רב כוס בצל סגול קצוץ
שלושת רבעי כוס פלפל אדום קצוץ
שלושת רבעי כוס גרעני תירס.- אני השתמשתי בתירס טרי, אפשר מקופסה או קפוא-שהופשר
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה
שמן אגוזי מלך של greeny -לטיגון
ההכנה
בקערה רחבה מערבבים את כל החומרים היבשים
מוסיפים את המים ומערבבים לתערובת אחידה
מכניסים בהדרגה את הירקות ללא נוזלים
מחממים במחבת עמוקה שמן אגוזי מלך עליו מצויין בברור שהוא מתאים לטיגון, בישול ואפיה.
יוצרים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים
אפשר להגיש עם רוטב מיונז או עם טחינה גולמית ופפריקה - רטבים שאני מכינה בבית 








לכבוד חג החנוכה, מציעה חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, להכין לביבות תפוחי אדמה וגזר וסופגניות יוגורט נהדרות, עם קמח כוסמין לבן אורגני. קמח הכוסמין הלבן ניחן בכמות חלבון גבוהה משל קמח חיטה לבן, והוא עשיר יותר בוויטמינים ובמינרלים. הקמח מיוצר מגידול אורגני, ללא חומרי הדברה וכימיקלים מזיקים. כשר פרווה בהשגחת הרבנות ובהשגחת הבד"ץ בעלז.
מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם. להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

הבחירה שלי בשמן אגוזי מלך נובעת מהעובדה שהשמן מבית greeny מיוצר בטכנולוגיה חדישה ומיוחדת בעלת מתכון עתיק. תהליך הזיקוק מתבצע בטמפרטורה של לא יותר מ- 50 מעלות , כך השמן שומר על המרכיבים התזונתיים והטעם הייחודי.השמן מיוצר מ-100% חומרים טבעיים, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל וללא חומרי טעם וריח, כך שנוצר שמן אורגני איכותי אשר שומר על הערכים התזונתיים.
הכי חשוב ששמן אגוזי המלך מתאים לאפיה, לבישול וטיגון. 
שמרו על הבריאות!









סופגניות יוגורט עם קמח כוסמין אורגני לבן
מרכיבים

2+1/2 כוסות קמח כוסמין לבן אורגני של "תבואות"
1 שקית אבקת אפייה
2 ביצים
2 גביעי יוגורט יווני (400 מ"ל)
1/2 כוס סוכר
2 כפות ברנדי
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
שמן לטיגון
לגיוון - אבקת קינמון, או גרידה מ-1/2 לימון

ההכנה 
מערבבים היטב את כל המצרכים, עד שנוצרת בלילה רכה וחלקה, ללא גושי קמח.
לחמם שמן בסיר עמוק.
בעזרת 2 כפות משומנות לקחת מהבלילה בכף אחת, ולדחוף לשמן בעזרת הכף השנייה. 
לטגן משני הצדדים, עד להזהבה.
להוציא לצלחת מרופדת בנייר סופג. להעביר לצלחת הגשה.
אפשר להגיש עם: אבקת סוכר; לגלגל בסוכר חום או לבן כשהסופגנייה חמה; סירופ מייפל; ריבה.





















ריקי ברוך






אין תגובות:

פרסום תגובה