יום חמישי, 21 במאי 2020

חטיפי שטרייזל-גבינה ודובדבן






בימים אלו ולקראת חג השבועות חג הקינוחים המושלמים מציגה יצרנית המזון הישראלית - "מיה תעשיות מזון", את "סדרת האפייה המשודרגת". השנה נוספו לסדרות הקיימות סדרת מעדני הפרי והקונפיטורות, סדרת שמרים יבשים, סדרת מוצרי אגוזים שונים ושקדים לאפייה ובישול  ואת סדרת הפירות היבשים כל אלו מיועדים לשימוש בייתי ומקצועי. 




לקראת החג החלטתי לנסות עוגה הפעם קינוח גבינה בשילוב קונפיטורת הדובדבן שהגיעה במשלוח של חברת "מיה". ידעתי שאם לא אמהר לאפות ישיגו אותי בני הבית ויתענגו על הקונפיטורה עם גלידה או פנקייק. 



המתכון-חטיפי שטרייזל גבינה ודובדבן 


לקלתית ולשטרייזל
1 כוס קוואקר דק
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/4 כפית מלח
120 גרם חמאה לא מלוחה קרה
2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים דק "מיה"

למלית הגבינה
250 גרם גבינת שמנת
כוס סוכר
ביצה גדולה
1/2 כפית תמצית וניל טהורה "מיה"
1/2 כפית גרידת תפוז

קונפיטורת דובדבן של "מיה"
לקישוט שקדים חצויים


ההכנה
1. מדללים מעט את קונפיטורת הדובדבנים עם כף מים חמים.

2. מערבבים בקערה את הקמח הקואקר, הסוכר החום והמלח. (אין צורך מקסר)
בשלב שני מוסיפים קוביות חמאה קרה וממשיכים לערבב בשלב אחרון מערבבים פנימה את אגוזי המלך הקצוצים ומקבלים עיסה פירורית
מודדים שתי כוסות מהתערובת ומשטחים על גבי תבנית מלבנית או מרובעת. מהדקים לקלתית אחידה. 

3. בקערה נפרדת מקציפים יחד את גבינת השמנת והסוכר מוסיפים את הביצה הוניל, גרדת התפוז 
ויוצקים על גבי הקלתית 
4. מדללים מעט את קונפיטורת הדובדבן ומפזרים על פני הגבינה
מפוררים מעל את שארית הבצק - השטרייזל 
אופים בתנור שחומם מראש 170-180 מעלות למשך 30 דקות.
מקררים באופן מוחלט ואז ניתן לחתוך למרובעים וליהנות. 








בין המוצרים החדשים:
אגוזי מלך טחונים - ה"סופר אגוז" הידוע ביכולתו להפחית את רמות הכולסטרול הרע מסוג LDL בדם; עשיר מאוד במגנזיום, בזרחן ובמנגן אשר מעודדים איזון נכון של תהליכים בגוףבעל איכות נוגדי החמצון הטובה ביותר בהשוואה לכל אגוז אחר; מסייע להתפתחות המוח, לשינה טובה ורגועה יותר ולריכוז גבוה יותר. אגוזי המלך הטחונים משמשים כתחליף לקמח בקרב אנשים המקפידים על תזונה דלת פחמימה (סוכרתיים למשל). מצוינים להכנת ממרחי אגוזים, לעיטור לחמים ומאפים, להעשרת העיסה בהכנת המבורגר צמחוני או טבעוני, להכנת חטיף בריאות ביתי, להעשרת גרנולה וכו.
ערכים תזונתיים ל-100 גר: 654 קלוריות; 15 גרם חלבון; 65 אחוז שומן. 
מחיר מומלץ לצרכן 21.90 עד 24.90 ₪

שקדים טחונים השקדים בעלי יתרונות תזונתיים והמשמעותי בהם שהם בעלי אחוז חלבון גבוה ונוגדי חמצון. השקדים מתאימים לבעלי תזונה דלת פחמימה; ידועים ביכולתם להפחית שומן גוף ממוקד, למשל שומן בטני. ומפחיתים את רמות הסוכר בדם. מעולים להכנת מאפים; מרציפנים; ממרח שקדים ביתי, כתוספת לשייקים ולעיטור מאפים.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם: 575 קלוריות; 21 גרם חלבון; 49.5 אחוז שומן. 
מחיר מומלץ לצרכן 21.90 עד 24.90 ₪

שקדים מולבנים פרוסים משמשים גם באפייה לקישוט עוגות ותבשילים הם מוסיפים חגיגיות  וטעם קראנצ'י  לכל ביס. 
ערכים תזונתיים ל-100 גרם: 590 קלוריות; 21 גרם חלבון; 53 אחוז שומן . 
מחיר מומלץ לצרכן 21.90 עד 24.90 ₪

שקדים מולבנים-שבבים מתאימים לאפייה לקישוט עוגות ולתבשילים השקדים מוסיפים חגיגיות וטעם קראנצ'י למנה. משתלבים מצוין בגרנולה ובסלטים שונים (קינואה, עדשים וכו'...)
ערכים תזונתיים ל-100 גרם: 590 קלוריות; 21 גרם חלבון; 53 אחוז שומן .
מחיר מומלץ לצרכן 21.90 עד 24.90 ₪

שמרים יבשים באריזות של  125 גר׳ ו-500 גר׳
מעדן פרי במגוון טעמים, עשוי מ – 100% פרי ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים.





סדרת מוצרי האפייה כוללת מעל 70 מוצרים בקטגוריות שונות- קונפיטורות, ריבות חלב, שקדים ואגוזים לאפייה, אבקות אפייה; ממרחים מתוקים ומלוחים ועוד. בין המוצרים הפופולריים ביותר ניתן למצוא: שוקולד ציפס אמיתי , קורנפלור, אבקת קקאו, פודינג מהיר הכנה בטעם וניל, ממרח חמאת בוטנים, חמוציות (שלמות, חתוכות), שקדים (פרוסים,שלמים, גרוסים ושבבים); ג'לטין טהור, סודה לשתייה, סוכר (דמררה, חום);סילאן, פרג, שומשום, סוכר וניל ועוד. 

95% ממוצרים של המותג נארזים במפעם במעלה האדומים. "מיה" מאפשרת לכל צרכן-שומרי משקל, נמנעים מגלוטן, טבעונים, סוכרתיים וכו' ליהנות משלל מוצרים המסייעים לשמירה על אורח חיים בריא. המוצרים בעלי כשרות בדץ העדה החרדית ירושלים לימות השנה ומאושרים על ידי משרד הבריאות.
ניתן להשיג בכל רשתות השיווק (למעט שופרסל) : רמי לוי, יינות ביתן, מגה, חצי חינם, אושר עד, יש, ויקטורי ועוד.











חג שמח
ריקי ברוך

אין תגובות:

פרסום תגובה