יום שבת, 6 ביוני 2020

רולדת שוקולד מבצק פריך משובח במיוחד.







רולדת השוקולד הזו הכנתי בהשראה שקבלתי מהתמונות ה"בלתי נסלחות" שראיתי ב"סטורי" של סיגל ברמר. לא יכולתי לעבור הלאה והחלטתי שאכין את הבצק עוד לפני צאתי לאימון הבקר של השבת. לעומת רולדת הגבינה שהכינה סיגל העדפתי למלא בהעדפה של בני הבית - שוקולד משובח שהכנתי לילה קודם וציננתי במקרר. התוצאה הייתה מושלמת והשבחים לא אחרו להגיע. 










לבצק הפריך
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3 כוסות קמח שווה ערך ל 360 גרם קמח
4 כפות משקה שקדים
3-4 כפות סוכר
1 ביצה גדולה
שקית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל משובח.
ההכנה: ללוש במקסר וו גיטרה ולכסות בנילון להכניס למקרר וצנן מחצית השעה


למלית:
1 שמנת מתוקה 32% 
100 גרם שוקולד מריר 60% קקאו
לחמם את השמנת המתוקה בקלחת והוסיף את השוקולד ולערבב עד המסה
לצנן ולהכניס למקרר למשך לילה
במידה ואין אפשרות להשתמש בשוקולד נוטלה מוכן. 








ההכנה:
לחלק את הבצק לשני חלקים
על גבי ניר אפיה מקומח לרדד לעלה מלבני
למרוח את המלית ולגלגל בסיוע ניר האפיה
לחזור על החלק השני באותו אופן
לאפות ב170-180 מעלות עד הזהבה
לצנן באופן מוחלט, לפזר אבקת סוכר ולפרוס.



























ריקי ברוך



אין תגובות:

פרסום תגובה