יום רביעי, 15 ביולי 2020

סלט פסטה קיצי - פוזילי, עגבניות שרי, בזיליקום ופרמז'ן.







ימי הקיץ והחופשה השאנו חלק ממנה בימים אלו מאתגרת אותנו שוב ושוב בהכנת ארוחות קלות, טעימות ומזינות. אצלי אוהבים פחות בשר ומעדיפים לרוב מנות קרות שהכנתן מהירה והן קלות לעיכול. השבוע הכנתי סלט רענן ומשביא מפסטה פוסילי- חשוב היה לי להדגיש שאני מקפידה בשימוש בקמח מלא בעל ערכים תזונתיים טובים.

"פוסילי פסטה מקמח דורום מלא אורגני" היא פסטה איכותית מאיטליה, המכילה אך ורק קמח סמולינה מחיטת דורום אורגנית מלאה ומים, ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים.
קמח מלא עשוי מטחינת כל גרעין החיטה וכידוע, מרבית הסיבים התזונתיים, הוויטמינים והמינרלים נמצאים בקליפה ובנבט הגרעין. בהשוואה לפחמימות אחרות, האינדקס הגליקמי של פסטה נמוך (כלומר, היא מתעכלת לאט ומספקת אנרגיה לזמן ארוך) ופסטה מחיטה מלאה - משביעה אף יותר מפסטה רגילה. היא אף משביעה לזמן ארוך יותר אם מכינים אותה "אל דנטה". יתרון נוסף: היא מכילה ויטמינים (E ו-B), נוגדי חימצון, חלבון, חומצות שומן ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום וסליום.










חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים, טבעיים ואיכותיים, מציעה ליהנות מסלט פסטה קיצי ונהדר מפוזילי מקמח דורום מלא, עגבניות שרי, בזיליקום ופרמז'ן. 

המרכיבים:
1 חבילה של פוזילי מקמח דורום מלא אורגני של "תבואות" (500 גרם)
50 גרם שבבים של גבינת פרמז'ן איכותית
צרור עלי בזיליקום
15-20 עגבניות שרי (תלוי בגודל), חצויות

לרוטב:
3/4 כוס שמן זית כתית
1 כף חרדל פשוט (לא גרגרים)
1 כפית רוטב בלסמי
מעט מלח
2-4 כפיות מייפל אמיתי (תלוי במידת המתיקות שרוצים)
** להכניס את כל המרכיבים לצנצנת עם מכסה, ולנער היטב.

אופן ההכנה:
להכין את הפסטה לפי ההוראות. לסנן, לשטוף ולצנן
בקערה מתאימה, לערבב את הפוזילי עם עגבניות השרי. לקרוע עלים של בזיליקום ולפזר מעל
לצקת את הרוטב (אחרי ניעור) ולערבב. לפזר מעל שבבי פרמז'ן




הפסטה כשרה פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת ארגון STAR-K. 
מחיר: 8.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. להשיג ברשתות השיווק, 
בתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.  










ריקי ברוך











אין תגובות:

פרסום תגובה