יום חמישי, 8 באוקטובר 2020

טארט תפוחים ועוף עם גזר, סלק ומיץ רימונים- סדנת חג מבית fairy והשף אהרוני







האמת היא שהסגר ש"נפל" על חגי תשרי תפס אותי לא מוכנה! לא יכולה לארח לא יכולה להתארח, מנועים ממפגש שבטי שאנו נוהגים לקיים לעיתים מזומנות ולא רק בחגים ובעצן איך לומר? הכל נמצא על hold למעט פעילות ספורטיבית מינימלית (כי גם חדרי הכושר סגורים) והעבודה המצומצמת במטבח. אז זה נכון שאני קוראת המון, רואה סרטים וכותבת, אבל החסר הגדול למשהו שיעורר בי עניין מעבר לזה כמו סדנאות בישול בא לי אמש ממש בזמן. 






לרגל חג הסוכות, בו בדרך כלל אנו נוהגים לארח ולהתארח, החליט המותג FAIRY לשמח באמת את אזרחי ישראל שכרגע חוגגים בצמצום המותר, ולהעניק במתנה לכולם, ובייחוד כמובן לאלה שחדוות הבישול זורמת בעורקיהם, סדנת בישול לייב חינמית עם הפרזנטור המוכר והאהוב של המותג, השף ישראל אהרוני. 
במהלך השידור הכין אהרוני את שני המתכונים שפיתח בעבור FAIRY, שלב אחר שלב. בין לבין ענה  שף אהרוני לשאלות הגולשים והעניק טיפים מניסיונו העשיר בתחום. 
התחברתי בזמן למאקו כשאמא יושבת לצידי ועקבנו אחרי המתכונים הנפלאים. הבוקר כבר ניסינו את המתכונים והכנו את העוף ואת עוגת התפוחים. 

גם אתם יכולים לצפות בשידור החוזר של הסדנה בדף של מאקו בפייסבוק וליהנות מהמתכונים כבר לערב חג שני של סוכות. 







המתכונים של השף ישראל אהרוני ל -FAIRY: 

למנה עיקרית: עוף עם גזר, סלק ומיץ רימונים 

מצרכים: 
8 פולקעס 
מלח, פלפל 
מעט שמן זית 
כף ג'ינג'ר קצוץ 
כף גרגירי כמון 
פלפל צ'ילי אדום 
6 שיני שום שלמות 
בצל קצוץ גס 
4 סלקים 
4 גזרים 
2 כפות דבש 
בקבוק מיץ רימונים 
צרור כוסברה קצוצה 
גרגירי רימון 

אופן ההכנה: 
ממלחים ומפלפלים את השוקיים, משחמים אותם בסיר עם שמן הזית ומוציאים מהסיר. 
מוסיפים לסיר בצל, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי וכמון ומטגנים כמה דקות. 
מוסיפים את העוף, מיץ הרימונים, הירקות ושאר המצרכים למעט הכוסברה וגרגירי הרימון. 
מבשלים כ45 דקות, מפזרים מעל את הכוסברה והרימונים. 


















טארט תפוחים ודבש ממכר 
מצרכים: 
בצק עלים מופשר 
5 תפוחי עץ אדומים 
100 גרם חמאה מומסת 
חצי כוס סוכר 
תמצית וניל 
קליפת לימון מגורדת 


אופן ההכנה: 

שמים את הבצק המרודד על תבנית התנור שריפדנו מראש בנייר אפיה. מניחים על הבצק עוד נייר אפייה ועליו עוד תבנית תנור, כמו משקולת. 
אופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות ומוציאים מהתנור. 
חוצים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות (למי שיש מנדולינה, מומלץ להשתמש בה). 
שמים את החמאה המומסת והווניל בתבנית, מערבבים פנימה את פרוסות התפוח. 
מסדרים את התפוחים בצורה נאה על הבצק החצי אפוי, מפזרים מעל שכבה דקה של סוכר ואופים בחום של 180 עוד כרבע שעה עד שהתפוחים למעלה מקורמלים יפה. 

















מאחלת לכולנו חג שמח ושנה טובה










































ריקי ברוך

אין תגובות:

פרסום תגובה