יום רביעי, 6 בינואר 2021

מרק קטניות עשיר






כשנכנסתי הבקר למטבח הייתה הסביבה אפופת ערפל כבד שאינו מאפיין את העונה הזו של החורף. הלחות,  שהפכה לטיפות מים טורדניות בזמן אימון הבודק בפארק, העדר המשקעים בשבועיים האחרונים והרצון להתכרבל שוב מתחת לשמיכה, עוררו בי את הרצון למרק מנחם של חורף למרות שאחרי שעתיים שלום כיסתה את כולנו שמש חמימה והניסה את הערפל לאטמוספרה.





את מרק הקטניות שאכלנו בארוחת הצהריים, הכנתי על בסיס תערובת קטניות אורגנית של חברת "תבואות". 
התערובת מכילה רכיבים אורגניים בהם עדשים אדומות, גריסי פנינה, עדשים ירוקות, שעועית אזוקי, אפונה ירוקה וחיטת כוסמין. התערובת המעולה מתאימה להכנת מרק, נזיד, תבשילים חמים, תוספת חמה וסלטים חמימים.









מרק קטניות
מרכיבים:
קוביות מבצל בינוני
קוביות מגזר בינוני
קוביות מבטטה קטנה
פרוסות שן שום
שמן זית 
מלח, כורכום, פלפל ארבע עונות גרוס במטחנה (שילוב סוגי פלפלים)
כוס תערובת קטניות אורגנית של תבואות מסוננת, לאחר השרייה של שעה לפחות.
חצי כוס אפונה יבשה תבואות מסוננת אחרי השרייה של 45 דקות 

ההכנה
לקצוץ את כל הירקות הטריים ולאדות אותם בסיר עמוק עם מעט שמן זית
לזרות מעל את התבלינים ולהמשיך לאדות
להרתיח 4 כוסות מים ולהוסיף לסיר.
לבשל על אש קטנה מחצית השעה.
להוסיף את תערובת הקטניות המסוננת
להוסיף את האפונה היבשה המסוננת
אם חסר נוזלים, ניתן להוסיף מים חמים והביא לרתיחה
לבשל במשך שעה לפחות ולערבב בין לבין

אם חסר נוזלים ניתן להוסיף מים חמים. לטעום ולאזן תבלינים.
להגיש לצד אורז לבן.






תערובת הקטניות האורגנית מבית תבואות  משלבת דגנים וקטניות ומספקת לגוף חלבון מלא מהצומח, ויטמינים ומינרלים ובהם ויטמינים מקבוצה B, ברזל, אבץ, סידן, כרום ומגנזיום. הסיבים התזונתיים בתערובת תורמים לתחושת שובע

המחיר: 16.90 ¤ (לאריזה של 500 גרם). כשר בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעלז. להשיג ברשתות, חנויות ובתי טבע ברחבי הארץ








ריקי ברוך







אין תגובות:

פרסום תגובה