יום חמישי, 9 במאי 2019

עוגיות בריאות






אצלנו בבית אוהבים עוגיות יבשות כי הן טעימות, נימוחות ומצוינות לכל שעה ביום. קחו אותן עם קפה חם או קר, עם גלידה, כנשנוש ובטח שלצד כוס תה. עוגיות הבריאות שאני מכינה אמורות לתרום לתפריט היומי שלנו מרכיבים טובים וסיבים תזונתיים.  את המתכון שאביא כאן אני שבה ומכינה לעתים מזומנות, אחרי צינון מוחלט אני מעבירה לצנצנת.













המרכיבים לעוגיות

2 כוסות (200 מ"ל הכוס) של גרנולה מוכנה מכל סוג
2 כוסות קמח מנופה - אני השתמשתי בכוס קמח שיפון מלא וכוס קמח כוסמין לבן


1 אבקת אפיה
2 כפות דבש 
קורט מלח
1 ביצה גדולה
3/4 כוס שמן
3 כפות סוכר קנים אפשר כל סוכר חום שאתם אוהבים
**כוס המדידה שלי הייתה כוס נקייה של 200 מ"ל שמנת/לבן
** לגיוון ועיטור ניתן לתבול את העוגיות בתערובת זירעונים כמו זרעי פשתן, שיבולת שועל, גרעיני חמנייה. 








ההכנה
במיקסר עם וו גיטרה לערבב את כל המרכיבים יחד לתערובת אחידה. לא יותר מידי.
לכסות בניילון ולהכניס למקרר למשך שעה. אחרי הקירור נוח יותר לעבד לעוגיות. אני יצאתי לאימון וחזרתי שעה וחצי אחרי, העיסה התקררה והייתה קלה לעיבוד ללא צורך להרטיב את הידיים. 
עתה ליצור עיגולים, לשטח מעט ולהניח ברווחים על גבי ניר אפיה בתבניות הרחבות של התנור. 
**אפשר לתבול בתערובת זירעונים. 

לאפות בחום 170-175 מעלות עד השחמה ויבוש פרק של  10-15 דקות בערך.
לבדוק פעם ראשונה אחרי 10 דקות!
להוציא ולא לגעת עד  צינון. רק אז להפריד מניר האפיה עם מרית שטוחה. 






  






לאחר צינון מוחלט אפשר להעביר לצנצנת אטומה ולהניח במקום נגיש שכולם יראו וייהנו. 























ריקי ברוך


2 comments:

  1. 1 ביצה ועוד 1 ביצה גדולה??? שתי ביצים? ואין נוזלים??????? משו לא מסתדר לי....

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה שהסבת את תשומת לבי- רק ביצה אחת וכמובן שאין נוזלים נוספים יש דבש ושמן. העיסה קצת דביקה ונהדרת, לכן אני מכניה לקירור טרם הכנת העיגולים.

      מחק